>nuffnang

Sunday, January 22, 2012

Wanita dan Misai...

Assalamualaikum...

pada hari yang indah ini aku ingin berkongsi cerita, cerita ke mmm ntahala aku pun tak tau baca je lah, mengenai wanita bermisai...
eh eh ada ke wanita bermisai? ada, malah skarang sudah ramai wanita yang misai...mungkin ini disebabkan pemakanan atau benda lain...
dulu tak la dulu sangat aku ada tengok satu cerita china ni best tau ala yang ada pompuan rambut merah tu aku tak ingat la apa tajuk nya... dalam cerita tu dia ada misai setiap kali misai nya dah lebat dia mesti cukur kasi hilang dia punya misai sebab nak jumpa pakwe dia kena la lawa-lawa kan...dia kata misai tu disebabkan horman lelaki terlebih ha!!! betulkah??
aku pun tak tau la...tapi aku ada baca lagi perempuan bermisai ni nafsu shahwatnya tinggi...What...

OK OK OK...aku ada terbaca dekat PETUA TRADISIONAL rupa-rupanya ada jugak cara nak buang misai pada wanita ni ye,ingatkan nggak ada... tapi bukan dengan mencukur nanti makin lebat la macam dalam cerita cina yang aku cakap tadi hahaha...

cara-caranya camni..

=>Sediakan sebiji limau nipis dan setengah sudu gula pasir,
=>Perahkan jus limau tu dan campur dengan gula pasir tu,
=>Kemudian sapu pada tempat bermisai tu sambil menggosok perlahan-lahan,
=>INSYAALAH ia membantu menanggalkan bulu-bulu halus pada bahagian berkumis,
=>Biarkan sejam then baru di bilas dengan air bersih...

coba jangan tak coba sekian...

16 comments:

CekbOlat-bOlat said...

aKU LIST kan tajuk ni lam tutor kecantikkan blog aku ye? aku creditkan nnt =)

fiza nurani said...

O, yekeeee. Mak kata, kalau perempuan yang ada misai, tu hormonnya masih tak stabil. Tapi bila dah deasa nanti, lama-lama dia hilang sendiri.

SHAHIDA SHIDA said...

Cekbolat-bolat: hmm boleh saje silakan...

SHAHIDA SHIDA said...

Fiza Nurani: nanti kalau misai tu hilang, bertambah la kecomelan yang sedia ada ahaks...

HeNRieTTa JoSe said...

Hmm xtaw plak bleh wt cmtu utk hilangkan misai...dulu ada gak kwn yg ada misai nipis jerks...org bilang sebab hormon dia xstabil....

SHAHIDA SHIDA said...

samala maccam cik fiza kata...

TiraPengemis said...

eeeeeeeeee...xmau la misai...laki misai pon xsuka..hehe

LydSunshine said...

Eh, hahahaha... Ada-ada..Mmg ada wanita yang bermisai. Dulu kawan saya siap pegi guna veet kat misai, padahal bukan la misai dia lebat pun, cuma bulu2 nipis. Tapi ada la bulu. Pastu ambik nkau, terus luka atas bibir dia sbb veet tu kan mcm membakar kulit.

EmpayarUtama said...

Tapi aku suka tau nengok pompuan yang 'macam ada misai' gitu hahahahahah

SHAHIDA SHIDA said...

Tira Pengemis: jangan tak suka-tak suka ,kata orang tua-tua kalau kita tak suka nanti dapat yang macamtu...

kak Lyd Sunshine:hoooyo siap guna veet lagi. bukan ke veet tu untuk kaki?

Empayar Utama:sebab suka? comel ye? hahaha

Anonymous said...

Berkesan kew petua yg awk bg 2?

SHAHIDA SHIDA said...

@Anonymous
try la dulu,kalau berkesan tu la jawapannya...Kalau tak berkesan guna cara lain...ehehe

Anonymous said...

saya ade misai .and nampak ketara sangat sbb sy punye kulit putih..dan sangat memalukan...:(

Anonymous said...

Dh try lama tapi tk berhasil

Anonymous said...

perempuan bermisai ? jom hialngkan misai tanpa perlu cabut ,cukur ,threading atau wax . contact 0146775431 utk info lanjut . harga murah :) tak perlu malu lagi sebab misai :)

Famoustuff.my said...

Hai semua. Senang je nak hilangkn misai ni. Saya nak share satu produk utk korang yg ada masalah misai ni. Guna cream bleaching. Sgt mudah tau. Just apply je kat misai tu, tggu 20-30 minit, pastu bilas. Kesannya blh nmpak serta merta. Cara ni paling mudah dn murah tau. Tak perlu nak thrading ke waxing ke. Mmg sangat recommended kepada lady lady yg nak hilangkan misai ni. Boleh beli kat sini => http://www.facebook.com/famoustuffmy/
Selamat mencuba!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...