>nuffnang

Wednesday, May 30, 2012

Hati Kecil Shasha...

Asssalamualaikum...
whatsup bro, sis!!!...woot woot apa cer? dah lama tak berbloging ni...rindu wok sama ini belog...
apa yang awok buat cuti sekolah yang amat panjang ini? Balik Kampung? Melancong atau Melencong? atau duduk rumah je?...ataupun tak cuti? hahaha...

Aku baru lepas pulang ke kampung tapi balik hari je temankan kakak dia ada meeting dekat dengan rumah nenek tu jalan sekali dengan dia...

Cuti dua minggu ni banyak betul cerita yang menarik perhatian dari TV9,TVAlhijrah,TV7,RTM1.RTM2, apatah lagi TV3...cerita komedi, thriller, kartun, apatah lagi cerita sedih

Awok pernah termenangis tak tengok movie sedih, sebab teramatlah menghayati apa yang disampaikan dalam movie tersebut? tipu takde mesti ada...

Tadi pagi aku tengok satu Movie dengan adik sedara aku, Movie tu tajuknya "A tale of mari and 3 puppies"kat Tv3 pukul 9 kalau tak silap dia start...aku tengok dekat part yang sedih gila sebab part yang first-first tu tak tengok sebab adik aku tengok katun kat Astro pastu aku ambek rimote terus alih...budak jepun tu panggil "Mari" sambil nangis nangis memang sedih ah, then aku pandang adik sedara aku kat sebelah dia menangis meleleh leleh air mata, matanya dah merah hidung nya pun merah, aku pulak kesian dekat adik sedara aku tu hahaha...aku yang tengok je just cakap "sedihnya" , "kesiannya"...hahaha. lepas si Shasha nangis adik aku pulak alih siaran...

Mula-mula aku pelik tau kenapa Budak Umur 5 tahun boleh paham apa mesej yang nak disampaikan dalam satu cerita tu walaupun sekejap...setahu aku la kan budak sebaya dia selalunya tengok kartun yang pelik-pelik, macam Hagemaru, tu pun bukannya paham mana, yang diorang tahu orang gelak dia pun gelak...haih budak sekarang semua bijak-bijak...

ni la dia budaknya orang panggil dia Shasha nama panjang dia aku tak tau lah sebab panjang sangat...

lagi satu kalau dia baca buku la kan, dia akan buat ayat sendiri, maksudnya dia tengok gambar dia buat ayat yang dia rasa sesuai...sangat comel ok...

12 comments:

khairul said...

mcm nak serupa ngan anak abg

SHAHIDA SHIDA said...

mesti chomel.......

LydSunshine said...

Ada lagi ke cerita Mari tu? Akak tgk masa cuti skolah yg dulu. Memang sedih gile cerita ni. Akak tgk sorang2 masa husband pegi ofis, akak menangis beriya-iya bila tgk adegan helicopter tu naik dan tinggalkan Mari pastu Mari kejar helicopter tu sampai le hilang. Sedihnya.

Boni JLL3 said...

maknanya shasha ni sebenarnya otak dia cerdik..percayalah. satu hari nanti dia akan jadi seorang yang sangat2 pintar

SHAHIDA SHIDA said...

Lydsunshine: ha part yang tu la si shasha ni menangis, habis merah setiap inci muka...

SHAHIDA SHIDA said...

Boni JLL3: Amin.InsyaAllah...

tirahzairi said...

comelnyeee...
#selamat berblogging yer#

EmpayarUtama said...

Gamba belakang tu cam nunggu saya ke? Lapo jugak hahahahah

SHAHIDA SHIDA said...

tirah zairi: memang comel...

SHAHIDA SHIDA said...

Empayar utama: pisau tu memang menunggu incik empayarutama...hahaha

aiyang said...

sangat comel...

SHAHIDA SHIDA said...

aiyang: comel kan...kalau dia pakai baju ala-ala korea lagi comel..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...