>nuffnang

Friday, March 23, 2012

Budak yang sempoi...



Assalamualaikum dan salam sejahtera dah lama tak
berblog hehehe budak busy la katakan hahaha poyo je busy, tapi online Muka Buku jugak...Cikgu Haizu Izwa berkata Pelajar cemerlang yang berjaya <- bulan january kena tutup akaun Muka Buku tapi ni dah terlewat dah...aku hanya mampu tersenyum di belakang
heip heip berbalik kepada tajuk yang diatas Budak Yang Sempoi...

Apa yang sempoi? siapa yang sempoi?haaaa

Tadi dalam pukul 2 petang aku hantar adik aku Nurul pergi Sekolah petang naik moto lalu jejantas (lebih berhati-hati tanak eksiden lagi dah takud) Ramai budak-budak comel kecik-kecik semua lalu jejantas sebab nak melintas pergi sekolah pagi sebab diorang ada kem smart solat, kalau tak silap...lagipun sekolah agama dengan sekolah kebangsaan dekat, seberang jalan je sebabtu la diorang jalan kaki je naik jejantas, then aku tanya adik aku diorang ni umur berapa kecik je semua darjah satu ke? pastu adik aku kata diorang ni darjah empat...teanjat boboi, hahaha memang serius diorang semua kecik-kecik tapi tak semua la kecik-kecik ada la jugak yang besar sikit...

lepas hantar adik aku, aku pun pusing naik jejantas hehehe ada 3 orang budak pompuan ni menghalang perjalan aku, aku pun berenti kan motor dan berkata " adik-adik tepi sikit akak nak lalu, sapa nak kena langgar tak payah tepi jalan je tengah-tengah" sambil tersenyum kat budak-budak tu (peramah tak aku hahaha)
diorang pun ketepi pastu ada sorang budak ni dia cakap dekat akudengan sempoi dan selambe "akak!! akak!! boleh tompang tak hantar kat sekolah pagi?bolehlah kak dekat je,please" aku pun ok sajalah then tompang kan diorang ingatkan sorang je nak tompang sekali dua orang ah tidak aku pun kena la duduk depan sikit<kesian lagi sorang kena tinggal>...dekat atas motor tu aku dengar diorang berdua berborak ...

"wei ni akak ko ke?"
"eh tak lah.aku mana ada kakak"
"habistu sapa?"
"ntahlah aku mana tahu aku main cakap je kat akak ni nak tompang padahal tak kenal pun" dalam hati aku bahaya betul budak ni...sangat bahaya nasib baik lah aku ni baik hantar kat sekolah kalau orang lain hmmm...tau tak apa yang bahaya? fikirlah sendiri aku tak berani nak bagitau...
lepas aku hantar tu diorang ucaplah terimakasihaku pun sama-sama pastu terus bla dari situ nak balik rumah sambil tersenyum...

piece yow

7 comments:

TiraPengemis said...

umo brpe?

LydSunshine said...

Laaa.. apasal shida tak culik derang? Bleh mintak wang tebusan. Hehehe. Selamba je derang minta tumpang kan? Syukur le org yg dia mintak tumpang tu berhati suci murni kudus.

khairul said...

sory lama x singgah

SHAHIDA SHIDA said...

TiraPengemis : umor budak tu ke? diorang darjah 4 so umur diorang 10 tahun la...

SHAHIDA SHIDA said...

LydSunshine : hahaha, tahu takpe...

Khairul: takpe lah...:)

fiza nurani said...

hahaha, baiknye hati shidaaa :)

SHAHIDA SHIDA said...

fiza nurani : hehehe moto sapa ye tu yang sida guna tu...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...